0470 45 52 42 eb.ozzalrep@nirak

Over Perlazzo

Natuurlijk koos ik voor een Italiaanse naam! Italiaans draagt warmte en vurigheid in zich. Het klinkt lyrisch en krachtig tegelijkertijd.

Perlazzo, het is een samentrekking van twee Italiaanse woorden: perla en palazzo. Vrij vertaald ‘de parels van het kantoor’. En die parels… dat zijn de medewerkers. Ik geloof dat schitterende organisaties ontstaan wanneer medewerkers in kwaliteitsvolle dialoog zin en betekenis kunnen geven aan wat ze samen doen in de organisatie.

Perlazzo ondersteunt en versterkt teamleiders, zodat zij hun medewerkers kunnen doen schitteren. 

Wij laten leidinggevenden schitteren!

Mag ik mezelf even voorstellen?

Ik ben Karin Debbaut. Ik ben een gedreven en geëngageerde vrouw met een voorliefde voor mensen en organisaties. Niets mooiers dan mensen die tot hun recht komen in de organisatie. Met mijn mens- en procesgerichte aanpak leg ik een weg af met mensen in de organisatie en dit als trainer, mentor en procesbegeleider. Met mijn enthousiasme en verbindingskracht creëer ik een veilige omgeving om uit te wisselen, te leren, te experimenteren en te groeien. Zo versterk ik teamleiders en kunnen zij hun mensen doen schitteren in de organisatie.

Leren is mijn ding

Tijdens één van mijn mondelinge examens spreekt een professor mij aan. “Karin”, zegt hij, “jij kan heel helder, gestructureerd en geanimeerd vertellen. Je maakt leerstof zo levendig”. “Wil je niet solliciteren bij een organisatie die ik ken? Ze zoeken daar een vormingswerker”. Zo rolde ik als pas afgestudeerde in het vormingswerk. Dat het mijn ding is? Dat wist ik meteen. Ondertussen ben ik een oude rot in het vak. Al meer dan 30 jaar begeleid ik individuen en groepen bij hun leerproces. Ik vind het heerlijk om anderen te inspireren en hen te begeleiden op hun leerreis. Zien hoe mensen groeien in hun zelfvertrouwen, inzichten en vaardigheden, daar word ik blij van.

Karin Debbaut geeft training aan leidinggevenden

Ik zet in op leiderschap

Al meer dan vijftien jaar kies ik er bewust voor om te werken rond het thema leiderschap.

De impact van een goede leidinggevende op individuen, teams en organisaties is immers enorm. Dat heb ik zelf mogen ervaren.

Ik heb zelf meerdere fijne leidinggevenden gehad. Ze hadden één ding met elkaar gemeen. Ze geloofden in mij, moedigden mij aan en hun geloof gaf me vertrouwen om het beste van mezelf te geven, om te groeien. Tegelijk stelden ze me de juiste vragen, confronteerden me, daagden me uit om uit mijn comfortzone te komen, nieuwe dingen te proberen. Ik ben deze leidinggevenden zo ontzettend dankbaar voor wat ze mij gegeven hebben.

Op dit elan ben ik verder gegaan toen ik zelf leidinggevende werd. Als teamleider lag mijn focus op het stimuleren van groei en het creëren van een ondersteunende omgeving voor mijn medewerkers. Als HR-directeur heb ik deze visie verder uitgedragen: werkbaar werk, het versterken van onze teamleiders en het inzetten op competente medewerkers die zich goed voelen op het werk stonden centraal.

Mijn focus is sociaal

Jarenlang heb ik zelf gewerkt in de social profit. De gedrevenheid en bezieling die je voelt, ken ik van binnenuit. Maatschappelijke impact creëren geeft zo veel voldoening. Ook de frustraties die hiermee gepaard gaan ken ik maar al te goed. Het gaat te traag naar je zin, je zou graag (nog) meer doen, (nog) meer bereiken, (nog) meer betekenen voor iemand.

Ook vandaag kies ik voor sociale impact. Daarom zijn leidinggevenden in de social profit de eerste doelgroep waarop mijn focus ligt. Ik geloof dat sterke teamleiders hun medewerkers boven zichzelf doen uitstijgen. Sterke leidinggevenden maken sterke medewerkers en sterke organisaties met een grote maatschappelijke impact.

Net omwille van deze sociale impact leg ik mijn focus ook op de teamleiders van arbeidersteams. Jarenlang heb ik vorming gegeven aan arbeiders en later ontwierp ik train-the-trainer workshops voor hen. Ik merk dat er nog veel vooroordelen bestaan over deze doelgroep. Niet gemotiveerd. Niet betrokken. Niet bereid om bij te leren. Zo wordt gezegd. Dit raakt mijn sociale hart. Arbeiders hebben mensgerichte leidinggevenden nodig. Goede teamleiders zorgen voor gemotiveerde, betrokken en leergierige arbeiders.

Ik maak het graag concreet

Ik ken ze van binnenuit: de leidinggevenden, social profit medewerkers en arbeiders. Dit begrip stelt me in staat om relevante en doeltreffende leertrajecten en mentoringprogramma’s te ontwerpen en te begeleiden voor teamleiders. En dat doe ik op mijn eigen, kenmerkende manier.

Met mijn enthousiasme en verbindingskracht creëer ik een veilige (leer)omgeving waarin mensen uit hun comfortzone kunnen komen, kunnen reflecteren op zichzelf, kunnen leren van elkaar, kunnen experimenteren en groeien.

Mijn aanpak is zowel gericht op ervaring als op praktijk. Ik werk met de ervaringen van deelnemers en creëer zo ook ervaring waar men op kan terugblikken. Zo wordt de opleiding heel dicht bij de praktijk gehouden. We werken samen een praktijktheorie uit die voor de deelnemers onmiddellijk bruikbaar is.

Dankzij mijn geïntegreerde aanpak zorg ik voor duurzame resultaten. De focus ligt niet enkel op de leeractiviteit, maar ook op daadwerkelijke gedragsverandering in de organisatie. Tips & tricks? Daar geloof ik niet in. Ik geloof wel in het afleggen van een proces om zo gedragsveranderingen te introduceren.

 Perlazzo ondersteunt en versterkt teamleiders, zodat zij hun medewerkers kunnen doen schitteren.

Wil je weten waarmee ik jou kan helpen?